Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Dyskusje na tematy niekoniecznie związane z transem :: Off topic discussions
Awatar użytkownika
Artha
Cronomi Records / The Tribe
Posty: 937
Rejestracja: 25 mar 2003, 12:19
Lokalizacja: malbork
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Artha » 01 lis 2011, 13:44

bubblegum pisze:Artha lapy* to jednorazówki, po 5 latach producent przewiduje, że konsument kupuje nowego ;) olej nową baterię ;)



* tyczy się to w sumie całego sprzętu rtv/agd
bateria padla po 2 latach, czyli tyle ile miala gwarancji. mozna to olac, ale przy graniu na bibach przez podlaczenie zasilacza do sieci zbiera zaklocenia i slychac to w glosnikach. niby kwestia uziemienia, badz uzycia filtrow przeciwzakloceniowych, ale tej drugiej opcji nie mialem okazji testowac. oczywiscie ciagla praca na zasilaczu niczemu nie szkodzi ;-) tyle ze spadl komfort uzytkowania, haha :-)

Awatar użytkownika
bubblegum
Psylesia / TLG
Posty: 3042
Rejestracja: 20 cze 2005, 18:16
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: bubblegum » 01 lis 2011, 16:49

ja wiem ;) żartowałem z tym nowym lapkiem ;)

co do zakłóceń to racja, ja nawet u mnie w pokoju na jednej listwie nie mogę mieć podłączonych monitorów i laptopa.

Długi przedłużacz mam pociągnięty z końca pokoju specjalnie by podłączyć odsłuchy ;)

Awatar użytkownika
Artha
Cronomi Records / The Tribe
Posty: 937
Rejestracja: 25 mar 2003, 12:19
Lokalizacja: malbork
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Artha » 01 lis 2011, 18:36

trzeba sie po prostu skupic na tych zakloceniach i to wyeleminowac. poszperac w necie , chyba ze ktos z was rozkminil ten temat i potrafi cos doradzic sprawdzonego.

Awatar użytkownika
Psysutra
Cronomi Records
Posty: 4875
Rejestracja: 24 mar 2008, 12:32
Lokalizacja: Katowice

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Psysutra » 01 lis 2011, 23:58

Nie podłączaj zasilacza w tą samą listwę co nagłośnienie i nie powinno być problemu. Odrębny przedłużacz wpięty (z tego co wiem to chyba na zasadzie połączenia równoległego) i powinno zdać egzamin.

A jeśli chodzi o baterię, to spoko, spraw sobie, sformatuj porządnie i wkładaj do lapka tylko w razie potrzeby typu wyjazd na granie- bateria siedząca w lapku chociażby podpiętego non stop do prądu potrafi się szybciej zużywać.

Awatar użytkownika
bubblegum
Psylesia / TLG
Posty: 3042
Rejestracja: 20 cze 2005, 18:16
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: bubblegum » 28 lis 2011, 20:57

dobry, uczciwy i tani serwis lapków na terenie Śląska?
Zalanego asusa trzeba naprawić, co by drugi lapek na biby był :D

a i żeby nie zaśpiewali za samą "ekspertyzę i wycenę" 2 stów.

thx

Awatar użytkownika
*JetMan*
Psytrance.pl
Posty: 4045
Rejestracja: 30 mar 2003, 10:13
Lokalizacja: Dublin, IE
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: *JetMan* » 28 lis 2011, 21:59

moj stary Asus tez zostal zalany ;) jakies pol litra wody na klawiature, bateria itd wszystko plywalo. Baterie wysuszylem, lapa tez. Dziala. ;)

No ale chyba nie bardzo pomoglem ;)
--
*J3t_Man*

"With a watch you know what time it is,
with two watches you are never sure"

Awatar użytkownika
bubblegum
Psylesia / TLG
Posty: 3042
Rejestracja: 20 cze 2005, 18:16
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: bubblegum » 28 lis 2011, 22:03

Nie no, ten Asus do naprawy jest drugi raz zalany. Pierwszy raz poszło na niego pół butelki ruskiego szampana - po wysuszeniu i wymianie klawiatury chodził lepiej niż nowy :D

Drugi raz zalałem go jakieś 3 miechy temu kawą. Działać działa, ale żeby go załączyć trzeba przez 5 minut naciskać przycisk ON :D jak zajarzy to chodzi bezproblemowo. Usterka jest jednak na tyle uciążliwa, że lapek wymaga naprawy.

Asusy są pancerne. Zobaczymy czy drugi, nowy Samsung tyle przeżyje :D

Awatar użytkownika
Psysutra
Cronomi Records
Posty: 4875
Rejestracja: 24 mar 2008, 12:32
Lokalizacja: Katowice

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Psysutra » 28 lis 2011, 22:47


Awatar użytkownika
Artha
Cronomi Records / The Tribe
Posty: 937
Rejestracja: 25 mar 2003, 12:19
Lokalizacja: malbork
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Artha » 29 lis 2011, 10:21

bubblegum pisze:Nie no, ten Asus do naprawy jest drugi raz zalany. Pierwszy raz poszło na niego pół butelki ruskiego szampana - po wysuszeniu i wymianie klawiatury chodził lepiej niż nowy :D

Drugi raz zalałem go jakieś 3 miechy temu kawą. Działać działa, ale żeby go załączyć trzeba przez 5 minut naciskać przycisk ON :D jak zajarzy to chodzi bezproblemowo. Usterka jest jednak na tyle uciążliwa, że lapek wymaga naprawy.

Asusy są pancerne. Zobaczymy czy drugi, nowy Samsung tyle przeżyje :D
bubble, taka usterka to nie usterka :-) kup preparat "kontakt S" do stykow elektrycznych, lub inny podobny w sprayu. popsikaj w miejsce docelowe, przedmuchaj sprezonym powietrzem, zabieg powtorz kilka razy. oczywiscie na wylaczonym zasilaniu. :-)

Awatar użytkownika
☼ DigiTrip ☼
Elite User
Posty: 521
Rejestracja: 20 sie 2009, 00:09
Lokalizacja: bieda post-pruska

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: ☼ DigiTrip ☼ » 23 gru 2011, 11:51

wie ktos moze skad mozna sciagnac sety Koddy? : x
misie niechce

Awatar użytkownika
Jatab
Elite User
Posty: 1356
Rejestracja: 09 wrz 2003, 11:01

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Jatab » 23 gru 2011, 12:41

uderz bezpośrednio do niego poprzez pw ;)

Awatar użytkownika
☼ DigiTrip ☼
Elite User
Posty: 521
Rejestracja: 20 sie 2009, 00:09
Lokalizacja: bieda post-pruska

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: ☼ DigiTrip ☼ » 23 gru 2011, 13:19

done. thx! ☼
misie niechce

Awatar użytkownika
Gamma
Orthodox Caveman
Posty: 1082
Rejestracja: 25 lut 2005, 12:05
Lokalizacja: Silesia
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Gamma » 23 sty 2012, 21:40

.....nvm
Plytki na sprzedaz -> psytrance / goa / dark / full on / chillout / ambient / inne :
https://www.discogs.com/seller/.Gamma./profile

Awatar użytkownika
Astral
Elite User
Posty: 4902
Rejestracja: 05 lip 2006, 15:12
Lokalizacja: STOLICA

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Astral » 12 mar 2012, 21:05

Od jakiegos czasu zbieram nuty do "mixu"...dla siebie
Pomoglibyscie w wyborze :)
Mix ma byc utrzymany w klimacie oldschool/trance/uplifting. Psytrance raczej odpada.
Na razie zebrałem troche numerów, z których wyselekcjonuje kilkanascie...

push - strange world
astral projection - electric blue
liquid child - diving faces
paul oakenfold - southern sun
Motorcycle - As The Rush Comes
Delerium feat. Sara McLaughlin - Silence (DJ Tiesto Mix)
Karen Overton - Your Loving Arms
Phynn - Lucid
Gouryella - Ligaya
Unknown Source - NAdjanema Airbase 2003 Remix
Binary Finary- 1999
Cafe Del Mar
Jones & Stephenson - The First Rebirth
Yevs Deroyter - Back to Earth
Quench - Dreams
B.B.E. - Seven days and one week
Push - the legacy
Three Drives - Greece 2000
faithless - god is a daj/astral projection rmx
moogwai - viola
Armin - blue fear
rising star - touch me (armin's rmx)
rank1 - awakening

Jak macie jakies propozycje kawałków to piszcie smiało. Cos sie dolozy, cos usunie...

Awatar użytkownika
Psysutra
Cronomi Records
Posty: 4875
Rejestracja: 24 mar 2008, 12:32
Lokalizacja: Katowice

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Psysutra » 12 mar 2012, 23:37

Unreal- After Hours

O ile się nie majtnąłem bo to chyba bardziej Hard

Awatar użytkownika
Artha
Cronomi Records / The Tribe
Posty: 937
Rejestracja: 25 mar 2003, 12:19
Lokalizacja: malbork
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Artha » 16 sie 2012, 12:30

czy ktos z was kupowal cos juz na raty z allegro ? usluga, ktora niedawno sie pokazala, jesli tak to z ubezpieczeniem, czy bez ?

Awatar użytkownika
seismic
Seismic Activity / The Tribe
Posty: 935
Rejestracja: 19 lis 2003, 13:34
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: seismic » 16 sie 2012, 22:17

Mam problem na OS Vista.
Odpalę winampa - gra, wtedy gdy odpalę youtube to tu już nie ma dźwięku i na odwrót.
Inny przypadek włączam film - bestplayer gra, a jak odpalę wtedy winampa i klikam play to już w winamp myśli w nieskończoność - dopóki nie wyłączę bestplayera, wtedy zacznie grać normalnie.
A teraz po co mi to: Odpalam swojego DAW'a w którym pracuję i w którymś momencie chce podsłuchać sobie coś albo odpalić sampla w winampie właśnie bo tak jest wygodnie - no i daje play na winamp a on myśli i myśli...
Jak chcę edytować np w cooleditcie sampla między czasie to jest to samo. Beznadzieja.
"Tak będzie przy końcu świata: wyjdą aniołowie, wyłączą złych spośród sprawiedliwych i wrzucą w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów." [Mt 13,50]

Awatar użytkownika
Styropian
Psytrance.pl / Psylesia / MAE
Posty: 4540
Rejestracja: 25 wrz 2003, 13:26
Lokalizacja: Katowice
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Styropian » 16 sie 2012, 22:31

^ Masz dwie karty dźwiękowe?
Miałem podobny problem i musiałem wszystko pozmieniać w oprogramowaniu ogarniającym na moim hp dźwiękówki.
pozniejsze doznania wynagrodzily to tym ktorzy wiedzieli po co przyszli i tym ktorzy nie sa jak Styropian ograniczonymi lans-transiarzami ktorzy pewnego dnia mieli wizje jak powinna wygladac TRUE psychedelic imreza

Awatar użytkownika
Psysutra
Cronomi Records
Posty: 4875
Rejestracja: 24 mar 2008, 12:32
Lokalizacja: Katowice

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Psysutra » 16 sie 2012, 22:36

Pierdol Winampa, używaj Foobara :wink:

Nie zajmuje tyle, nie wpieprza tyle zasobów i praktycznie nie ma z nim problemów.

Awatar użytkownika
Artha
Cronomi Records / The Tribe
Posty: 937
Rejestracja: 25 mar 2003, 12:19
Lokalizacja: malbork
Kontaktowanie:

Re: Pomocy [Pytania, Prośby itp ]

Post autor: Artha » 17 sie 2012, 06:57

seismic pisze:Mam problem na OS Vista.
Odpalę winampa - gra, wtedy gdy odpalę youtube to tu już nie ma dźwięku i na odwrót.
Inny przypadek włączam film - bestplayer gra, a jak odpalę wtedy winampa i klikam play to już w winamp myśli w nieskończoność - dopóki nie wyłączę bestplayera, wtedy zacznie grać normalnie.
A teraz po co mi to: Odpalam swojego DAW'a w którym pracuję i w którymś momencie chce podsłuchać sobie coś albo odpalić sampla w winampie właśnie bo tak jest wygodnie - no i daje play na winamp a on myśli i myśli...
Jak chcę edytować np w cooleditcie sampla między czasie to jest to samo. Beznadzieja.
prawdopodobnie nastepuje konflikt sterownikow, w jednym oprogramowaniu uzywasz ASIO, a w innym DX w tym samym czasie. ustaw te same sterowniki karty dzwiekowej i powinno hulac. po prostu wystepuje "blokada łącza" :-)

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość