Toś teraz dowalił,a co ma jedno z drugim wspólnego
Bo z tego wynika ,że jeśli chce się być "Pure Trancer"to trzeba sobie "używać", bo inaczej to już nie jesteś swojski. A słucham muzyki,a nie tych którzy ją tworzą.Są dobre i złe utwory,a to czy zostały nagrane pod wpływem "czegokolwiek" to już mnie nie interesuje.
Zaraz może dojdziemy do tego ,że jeśli nie uzywasz to nie zrozumiesz tej muzyki (już słyszałem takią teze). Tylko ja odlatuje wysoko i mam takie dalekie loty na czysto ,że to może ja jestem nieziemski, że potrafię w taki sposób odbierać muzykę nagraną na "czymś"
heh , troche mnie nie zrozumiales , nie chodzi mi o kwestie brania/niebrania tylko o nastawienie(a nei wiem do konca jakie masz)Znam duzo osob zupelnie nieuzywajacych ale majacych poglady legalizacyjne i zdajacych sobie sprawe jaka moc czy wartosc moga miec psychodeliki...mowia po prostu nie , ale nie boja sie sluchac ,rozmawiac itp na te tematy i nie traktuja nas jak cpunow czy 'dopingowiczow'.To ze ja lubie gory nie oznacza ze mam isc na K2(choc moge spalic k2
)
Chodzilo m i o ludzi uwazajacych psychodeliki za totalne gowno a ludzi bioracych za cpunow , i to bylo by dla mnie dziwne ze sluchaja oni muze robiana przez w ich rozumieniu ludzi chorych i slabych.
Odrazu uprzedze kolejne wpisy ,że skąd mogę wiedzieć jak to jest na "czymś" jak jeszcze nigdy nie próbowałem. I nie spróbuje, bowiem rewelacyjnie się czuję tak jak jest teraz, a nawet wiem ,że mam rezerwy które potrafią wznieść mnie jeszcze wyżej.
no i o to chodzi , ja rozumiem ze moze nie podobac ci sie taki temat bo moze byc w nim zbyt duzo 'kuszacych' opisow i doswiadczen.Ale to nie oznacza by o tym nie pisac. wazne by pisac prawde a nie jakas glupia scieme typu wrzucilem 50 grzybow, bylo zajebiscie, wszystko mi sie jebalo w oczach...itp
wiedza nie boli
szczegolnie ze co jak co ale psychodeliki sa juz calkiem niezle zbadane od strony naukowej/szkodliwosci itp.
No i prawidłowo. Tylko powiedz mi jedno jeśli "cytujesz" Kazika to dlaczego chcesz pisać o tym i o tamtym na forum. Skąd wiesz kto jest uzytkownikiem tego forum. To ,że słucha PsyTrance to wiadomo, ale skąd wiesz jaki jest...może jes podatny na wpływy i sobie coś weźmie i ....albo efekt go przerośnie, albo będzie brak efektu. Pamiętaj,że to co jest dobre dla Ciebie nie musi być dobre dla innych...ale też nie róbcie 'Pierwsze kroki z używkami" z tego tematu.
internet to nie real ,Kazik tak zdecydowal(choc oczywiscie dogryza on wszystkim przejawom glupoty , jak chocby zamykanie ludzi do wiezien za marihuane, czy brak legalizacji)Rozni ludzie go sluchaja , jest osoba znana publicznie, do tego wiadomo jakie jest nastawienie 'spoleczenstwa' do tej kwestii , wiekszoc starszych nie odroznia heroiny od marihuany ,ja sam choc juz mam 25 lat jakos nie mam zamiaru rozglaszac rodzince ze pale
ale net to net , zakazac rozmowy o psychodelikach w psychodelicznym transie to jakby zakazac rozmow o gitarach w muzyce rockowej
, heh i nie dowalaj sie do tego porownania bo to bardziej zartem jest ale sam wiesz ze psychodelik to dla niektorych tworcow bardzo wazny instrument i bez nie go nie wiem czy by tak grali jak graja...
ale też nie róbcie 'Pierwsze kroki z używkami" z tego tematu.
no, to racja, sa inne sajty od tego
Lepiej żeby nie experymentowli po kilku kawałkach, bo to by oznaczało ,że jakos nie potrafią zrozumieć tej muzyki,jej piękna na czysto. A chyba nie ma takich (oby) ludzie którzy po przesłuchaniu kilku kawałków stwierdziło ,że muzyka jest daremna i musieli coś zażyć,by im lepiej weszła- by ją zrozumili/polubili.
Ta muzyka przyciaga Cię odrazu,a nie po jakimś czasie...pokochasz to odrazu tak jak kibic piłkarski on sobie nie wybiera klubu, tylko od początku jest wierny jednemu i bierze się to samo z siebie.
A jak już nawiązałem do piłki

to na forach klubów piłkarskich istnieje pewna zasada, że o pewnych rzeczach się na forum nie dyskutuje.I ja jestem tego samego zdania,że tutaj też powinno tak być. No ale to moje zdanie i nie musicie się z nim zgadzać i ja to szanuje.
Dla mnie takie tematy powinny być poruszane na specjalnych stronach/forach o których już wspominałem.
Ej , bez przesady , ja zdecydowanie mam teorie ze do roznych rodzajow muzyki sie 'dochodzi' , przynajmnije u mnie tak bylo, zauwazylem nawet ze moj gust uksztaltowal sie juz w ok 7 klasy podstawowki gdzie strasznie wkrecilem sie w Kult , i co na dlugie lata zostalo ,generalnie bylo ciezko ogolnie zeby znalesc jakas ciekawa muzyke(nie to co teraz
)pozniej pojawily sie inne gatunki , najpierw nowe brzmienia , pozniej rockowo-psychodeliczna muza az uslyszalem psy trance i to najpierw w wydaniu chill-outowym a dopiero pozniej w wydaniu tanecznym...ale to nie bylo nic na sile , ja po prostu pokochalem ta muze i wyparla oda gdzies dalego w kat(poza kilkoma wyjatkami) pozostale gatunki i mysle ze to juz najwyzsze pietro na ktorym soje bo dalej nic pieknieszego narazie nie ma.
A jak już nawiązałem do piłki

to na forach klubów piłkarskich istnieje pewna zasada, że o pewnych rzeczach się na forum nie dyskutuje.I ja jestem tego samego zdania,że tutaj też powinno tak być. No ale to moje zdanie i nie musicie się z nim zgadzać i ja to szanuje.
Dla mnie takie tematy powinny być poruszane na specjalnych stronach/forach o których już wspominałem.
tu sie z toba zupelnie nie zgodze , to tak jakby na forum pilki nie mozna bylo sobie o piwie pogadac
ale ty tu rzadzisz wie albo dalej kontynujemy spory swiatopogladowe i tym samym zamykamy temat albo dajemy mu szanse
your choice
pozdrawiam
w rytmie Mandylion-Afrodisiac
ps co do tych dragowych kawalkow to chyba zartowales

?
miejsca by nie starczylo
update , a ty Styropian komu kibicujesz

?
I'm feeling very shpongled.